iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

18 februari 2014

Draaischijf voor Ben Liebrand Ft. The Beatles

Ben Liebrand maakte zijn radiodebuut in 1983, met het Veronica Radio programma In The Mix, dat op vrijdagnacht/zaterdagochtend tussen 2 en 3 uur werd uitgezonden.
Dit programma was het eerste radioprogramma waarin non-stop dansmuziek gemixt werd zonder de tot dan toe gebruikelijke dj voice-overs. De enige spraak die te horen was, was een aankondiging van de DJ van het vorige radio-uur "Zet je radio maar aan en je diskjockey maar uit" en een lijst van platen, opgelezen door de dj van het volgende uur aan het eind.

Later ging hij ook remixen maken van enkele tracks en deze noemde hij Minimixen.
De "Minimix" was een lange tijd wekelijks te horen als vast onderdeel van de populaire vrijdagavond-shows op Radio 3 zoals Curry en Van Inkel, het vaste uitzendtijdstip was "twee platen over negen". Deze "minimix" was in eerste instantie een kortere "extra" In The Mix, maar al snel concentreerde zich de minimix op meerdere platen van één artiest, en in de afleveringen daarna, hoofdzakelijk een remix van één enkel nummer. Vele van deze remixen ontstaan als "minimix" hebben geleid tot internationale hits voor o.a. Bill Withers, Phil Collins, Dimples D en vele anderen.
Op een gegeven moment werd het even stil rond het minimix gebeuren van ben maar sinds 2004 is "The Minimix" elke zaterdag terug op Radio Veronica bij Sven in het programma.

En afgelopen zaterdag had Ben weer eens een hele vette nieuwe minimix gemaakt die wat ons betreft mag uitgroeien tot een officiële release. Ben heeft een acapella Eleanor Rigby van The Beatles gepakt en die heeft hij gemixed met een heerlijke vette Bobby Orlando, Giorgio Moroder achtige instrumental.

Het gevolg is dat The Beatles nu ook anno 2014 in de clubs gedraaid kunnen worden.
Aangezien er geen videoclip bij zat hebben wij zelf wat bewegende beelden onder het nummer gezet zodat we hem toch met jullie kunnen delen. En de bedoeling is natuurlijk dat jullie hem ook weer zo vaak mogelijk delen zodat het wellicht wordt opgepikt door de radiostations.

Ben Liebrand maakt uiteraard ook ieder jaar nog altijd de Grandmix, en deze kun je via zijn site www.liebrand.nl  in het bezit krijgen voor een prikkie.

Check hieronder de Draaischijf van deze week welke hopelijk officeel gereleased gaat worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten