iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

3 december 2013

Draaischijf voor Marokkaans, Nederlands, Amerikaans trio

Vrijdag 22 november is de single Habibi I Love You in Nederland uitgekomen. Een unieke samenwerking tussen de Nederlandse zangeres Do, de Marokkaanse popster Chawki, de Zweedse topproducer RedOne en de Amerikaanse rapper Pitbull.

De samenwerking werd eerder deze al door Do bekendgemaakt in verschillende media, en ook bij RTL Late Night was ze aanwezig ook al is ze hoogzwanger. RedOne en Chawki waren er ook en Do heeft het nummer daar ook nog ten gehore gebracht.

RedOne is een hele grote in DJ land en enkele namen waar hij mee heeft samen gewerkt zijn Lady Gaga, Jennifer Lopez, Usher en Enrique Iglesias.
Pitbull scoorde ook al talloze wereldwijde hits, en op dit moment staat hij met de song Timber hoog genoteerd samen met Ke$ha. Eerder al werkte hij met o.a. Christina Aguilera, Shakira, Arianna en Ne-Yo & Afrojack.

Voor de productie van de single Habibi I Love You hebben RedOne, Chawki en Pitbull besloten om het nummer in drie talen uit te brengen. Spaans, Engels en Nederlands. Voor de Nederlandse versie heeft RedOne de zangeres Do benaderd, die internationaal veel succes beleefde met de Bryan Adams cover/remake Heaven.

Habibi I Love You is er dus in verschillende uitvoeringen. Zo is er sinds de zomer al een versie met alleen Chawki en Pitbull, en eentje met de Franse rapper en zangeres Kenza Farah voor de Franstalige markt.
En nu dus hebben ze samen met Dominique Verhulst een versie voor de Nederlandse markt gemaakt en dat was een goede zet want ze kwamen afgelopen vrijdag binnen in de Nederlandse Tipparade en in de iTunes lijsten staan ze nog altijd bij de bovenste 20. En omdat wij van Greatest Hits er ook rete vrolijk van worden hebben wij de plaat verkozen tot Draaischijf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten