iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

29 oktober 2013

Pitbull pakt met Ke$ha de Draaischijf

Het is weer dinsdag en dus weer een nieuwe draaischijf, en deze week was het niet zo makkelijk om een mooie schijf te kiezen. Doorgaans is dat omdat er veel erg lekkere platen voor in aanmerking komen, maar deze week waren de kanllers een beetje schaars. De plaat die er voor mij dan nog het meest bovenuit sprong was Timber van Pitbull samen met Ke$ha.
Pitbull hoor ik je nu denken.........jazeker, Pitbull heeft namelijk weer een nieuwe single aan zijn rijk gevulde discografie toegevoegd. De rapper is voor zijn nieuwste release 'Timber' een samenwerking aangegaan met Ke$ha waarmee hij ook al samen te horen was op Ke$ha's 'Crazy Kids' remix.

De beat van 'Timber' is geproduceerd door Dr. Luke, Cirkut en de Brit Sermstyle. Het is de leadsingle van Pitbull's aankomende album. Het is alweer de achtste studioalbum die Mr. 305 begin 2014 uit gaat brengen.
538 heeft de plaat ook al uitgeroepen tot Alarmschijf dus een volgend succes na de hit met Christina Aguilera is een kwestie van tijd.

PitBull
Armando Christian Perez is de echte naam van de Cubaanse zanger en rapper Pitbull. Zijn artiestennaam koos hij omdat hij zich verbonden voelt met de pitbull die steeds moet vechten om zijn vel te redden, net als hijzelf steeds heeft moeten doen. Pitbulls carrière krijgt in 2002 een boost nadat hij rapper Lil’ Jon in Miami ontmoet. Hij werkt mee aan diens album en debuteert in 2004 met zijn eigen album M.I.A.M.I., dat trouwens voor ‘Money Is a Major Issue’ staat. Geld was toen nog een probleem maar is dat sinds zijn vierde album ‘Rebelution’ vast niet meer. De single ‘I Know You Want Me’ werd een wereldwijde nummer één hit en zorgde ervoor dat half Hollywood met Pitbull wou samenwerken. 2011 werd een topjaar waarin hij twee nummer één hits had, eentje samen met Jennifer Lopez (On the floor) en eentje met Shakira (La rabiosa).

Ke$ha
Ke$ha heeft twee dingen gemeen met Madonna en Lady Gaga: ze maken goeie muziek én ze willen opvallen. Ke$ha is de jongste van de drie maar daarom niet de minst controversiële. Haar optredens, meestal met gescheurde panty’s en weinig verhullende bloesjes, liegen er niet om: Ke$ha wil dolgraag dat de mensen over haar spreken. Haar carrière begon in 2009 toen ze na een optreden met Katy Perry door Flo Rida gevraagd werd het refrein voor zijn nummer ‘Right Round’ in te zingen. Een jaar later kwam haar eerste cd uit en enkele maanden later werd ze in Madrid op de EMA’s uitgeroepen tot beste nieuwkomer van het jaar. Op 18 maart 2011 bracht ze haar tweede album ‘I Am The Dance Commander’ uit. Ze werkte in 2011 ook samen met Britney Spears en, raar maar waar, ook met metalster Alice Cooper. Begin 2012 raakte ook bekend dat ze zal te horen zijn op het nieuwe album van Justin Bieber!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten