iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

8 oktober 2013

Pet Shop Boys pakken Draaischijf



Zondag hebben jullie het al kunnen zien natuurlijk dat Neil Tennant en Chris Lowe van de Pet Shop Boys samen met Example de draaischijf hebben gepakt met hun 4de single van het hitalbum Electric wat eerder dit jaar uitkwam. Die 4de single is Thursday geworden en dat is weer ouderwets Pet Shop Boys zoals we ze graag horen.


We begonnen er de laatste jaren, met soundtracks, speciaal voor ballet geschreven stukken en orkestrale werken en toch wel erg kalme albums als Elysium, al aan te wennen dat de mannen de fijne electrodisco uit de PSB beginjaren achter zich hadden gelaten. De band besloot afgelopen jaar hun zo vertrouwde platenlabel Parlophone te verlaten. Verkocht in een Universal/Warner deal waren de mannen bang te worden opgeslokt door het veel te grote aanbod en startten ze gewoonweg een eigen platenlabel. Ook omdat ze veel te trots op hun nieuwe werk waren. En zeer terecht zoals al snel blijkt: Gelijk met Electric albumopener Axis is duidelijk dat de mannen met de hulp van Stuart Price (van Madonna’s super aanstekelijke album Confessions On A Dancefloor) hun aloude kracht hebben herontdekt. Wat een heerlijk stuiterende Italo krijgen we hier weer voorgeschoteld. En wat sluiten het erg fijne Bolshy en het uitbundige Love Is A Bougeois Constructdaar gelijk perfect op aan. De allersterkste PSB albumopening in jaren.
En dat is nog niet alles op dat album want het hoogtepunt is absoluut Thursday, die song neemt je mee op een trip down memory lane want die track zou niet misstaan hebben op de albums uit de It's A Sin en Subburbia tijd. De rap van Example is een welkome toevoeging maar ook zonder is het een genot om naar te luisteren want Neil en Chris zijn meer dan terug. En uiteraard zijn we rete benieuwd naar de remixen die de heren van het nummer gaan uitbrengen want ook dat is nog altijd een + punt van de heren.


Deze hele week Draaischijf en dus bovenaan de 20Under en komende zondag hoog binnen hopen we in de UP40.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten