iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

22 oktober 2013

Katy Perry pakt de Draaischijf

Het is weer dinsdag en dus weer een nieuwe draaischijf, en wederom hebben we er niet lang over na hoeven denken. Marco Borsato heeft even mee gedaan in de strijd maar haakte al vrij snel af waardoor Katy alleen op de prijs af ging.
Hoewel er al meerdere tracks van haar PRISM album in de iTunes zijn verschenen is dit pas haar tweede officiele single van het album. Waar waar men vroeger moest wachten op de fysieke single op Vinyl, Cassette of CD kun je nu via de digitale wegen al snel losse album tracks kopen en als dat maar massaal genoeg gebeurd komen die tracks vanzelf in de iTunes hitlijsten en soms worden ze dan opgepakt door de maatschappij en komt de track alsnog officieel uit als single.
Maar dat is in dit geval niet gebeurd, UNCONDITIONALLY is gewoon de door Katy Perry geplande 2de single van haar nu al mega succes album Prism.

Dit succes in de pomuziek is helemaal niet zo vanzelfsprekend voor Katy want Katy werd als Katy Hudson in de Verenigde Staten bekend als gospelzangeres. Katy groeide op met het genre en maakte tot 2007 gospelalbums onder de naam Katy Hudson.
Later veranderde ze haar naam naar Katy Perry (de meisjesnaam van haar moeder) om verwarring met de actrice Kate Hudson te vermijden. Perry werd heel conservatief opgevoed en mocht eigenlijk nooit naar populaire muziek luisteren. Toch is de muziek van de Amerikaanse controversieel te noemen en dan met name haar performances. Ze werd in de VS al homofoob genoemd en ook haar optredens in blauw haar en korte latex jurkjes krijgen vaak kritiek. Perry's wereldwijde doorbraak kwam er in 2008 met het nummer ‘I Kissed a Girl’ dat in meer dan twintig landen op nummer 1 stond. Perry trouwde op 23 oktober 2010 met haar vriend en komiek Russel Brand. Een huwelijk om van te smullen maar ook eentje met ups en downs. In 2011 maakte Perry bekend dat ze er even tussenuit ging om tijd te maken voor manlief en haar relatie. Kort nadien maakte het koppel jammer genoeg bekend dat ze gingen scheiden.
Tijdens die periode werkte Perry aan haar album en dat heeft best goed uitgepakt want haar 2de single scoort net als haar eerste single de Draaischijf. Roar is overigens pas afgelopen weekend na 8 weken van de eerste plaats in de UP40 gestoten door Miley Cyrus.
De officiele clip is er nog niet maar de lyric is ook vermakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten