iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

1 oktober 2013

Draaischijf voor de derde keer naar Ilse DeLange



Zondag hebben jullie het al kunnen zien natuurlijk dat Ilse DeLange de Draaischijf te pakken had. Het is in de historie van de UP40-20Under de derde keer dat Ilse de schijf te pakken heeft en dat is een mooie prestatie.






Ilse DeLange is de artiestennaam van Ilse Annoeska de Lange en zij is geboren in Almelo op 13 mei 1977. Ze won in 1998, 2001, 2004 en 2009 een Edison en haar albums bereikten zeventien keer platina. We mogen dus wel zeggen dat Ilse een hele grote artieste is geworden in de loop der jaren.
Inmiddels is ze haar kennis en passie voor muziek ook aan het verspreiden via het programma The Voice Of Holland dus wie weet komen er binnenkort wel meer artiesten die nummers ten gehore brengen die Ilse geschreven heeft.

In 1996 zong ze mee met de gelegenheidsgroep "Wij", die de single "De oorlog meegemaakt" uitbracht. Vlak daarna sloot ze zich aan bij de groep Cash On Delivery waardoor ze wat meer de country kant op ging.
Het grappige is dat de Remschijf van deze week naar Jacky (Jacqueline van der Griend) is gegaan en dat is de dame die Ilse 15 jaar geleden opvolgde in de band Cash On Delivery. Want Ilse ging in 1998 op haar stoute schoenen richting Nashville (Verenigde Staten) om, onder leiding van topproducer Barry Beckett, het album World of Hurt op te nemen. Doordat ze in de country-hoofdstad van de wereld een country-cd mocht opnemen, raakte ze bekend in Nederland. Haar debuutsingle I'm not so tough bracht ze voor het eerst op tv ten gehore bij de show van Paul de Leeuw. Het album werd een groot succes in Nederland en uiteindelijk werden van haar debuutalbum internationaal 450.000 stuks verkocht. In Nederland ontving DeLange in 1999 een TMF Award en een Edison.

Dat was het begin en nu 15 jaar later is Ilse er nog altijd bij en knalt weer keihard met haar nieuwste song Blue BitterSweet welke speciaal is geschreven voor de film Het Diner.
Het Diner is de verfilming van de veelgeprezen roman van Herman Koch (Jiskefet)

Blue Bittersweet komt op After The Hurricane – Greatest Hits & More, Ilse’s verzamelalbum dat op 25 oktober verschijnt. Op die plaat staan naast haar vijftien grootste hits ook vier gloednieuwe liedjes, waaronder Blue Bittersweet.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten