iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

24 september 2013

Arcade Fire pakt Draaischijf met Reflektor

Afgelopen zondag was het de eerste keer dat we de draaischijf al bekend maakte door hem bovenaan de 20Under te zetten in plaats van de draaischijf die vorige week werd gekozen. En dat zal dus voortaan het geval zijn,m aar we blijven de schijf zelf op dinsdag op de weblog knallen met daarbij wat info over de act..
En dit keer is het dus Arcade Fire die er van door gaat met de draaischijf. Arcade Fire is een Canadese indierockband uit Montreal. De groep is gevormd rond het echtpaar Win Butler en RĂ©gine Chassagne en bestaat daarnaast uit Richard Reed Parry, William Butler, Tim Kingsbury, Sarah Neufeld en Jeremy Gara.

De band was een initiatief van Win Butler, maar kwam pas van de grond toen hij Chassagne ontmoette. In 2003 ontstond Arcade Fire ep, die een jaar later gevolgd werd door een platencontract bij Merge Records en het debuutalbum Funeral, dat bijna unaniem positieve kritieken kreeg. Na een wereldwijde toer begon het werk aan het tweede album Neon Bible, dat in 2007 verscheen. Het album behaalde de tweede plaats in de Engelse en Amerikaanse hitlijst. Sinds de uitgave van de dvd Miroir Noir in eind 2008 werkte de band aan het derde album The Suburbs, dat in augustus 2010 werd uitgebracht.

De muziek van Arcade Fire is een combinatie van post-punk en barokpop, vaak aangevuld met diverse orkestratie. Ze staan bekend om hun hevige liveshows en het groot aantal instrumenten dat ze gebruiken. Naast de gebruikelijke gitaar, basgitaar en drums, zijn de piano, viool, cello, melodica, orgel en harp ook vaak aanwezig.
Reflektor is afkomstig van hun nog te verschijnen album en dat staat geplanned voor 28 oktober, tot die tijd moeten we het doen met de single maar geen nood want de plaat is dik 7 minuten lang en net voorbij de helft worden we ook nog verblijd met een vocale bijdrage van David Bowie.
Kortom, een ijzersterk nummer wat wij heel graag in de landelijke charts ook zien verschijnen.
Wil je meer info over de band en eventuele tourdata kijk dan even op hun website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten