iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

6 augustus 2013

Draaischijf gaat deze week naar .............

De heren van Mumford & Sons zijn niet vies van een beetje zelfspot. In hun nieuwste videoclip bij hun nieuwe single 'Hopeless Wanderer' kun je zien hoe de leden van de Britse folkband geparodieerd worden door de bekende Amerikaanse acteurs Jason Bateman, Jason Sudeikis, Ed Helms en Will Forte.
Mumford & Sons in tranen

In de videoclip wordt het sentimentele karakter van de folkmuziek van Mumford & Sons benadrukt. Zo valt Jason Sudeikis met zijn gitaar om zijn nek op zijn knieƫn neer en barsten de bandleden even later in tranen uit terwijl ze hun muziek aan het spelen zijn.

De videoclip van 'Hopeless Wanderer' doet bovendien erg veel denken aan die van Mumford & Sons' doorbraaksingle 'Little Lion Man'. Met name ook het begin wat nagenoeg identiek begint.
Babel in Britse albumcharts
'Hopeless Wanderer' is afkomstig van hun laatst verschenen album Babel dat ook goed was voor een Grammy Award en wat dankzij het optreden op Glastonbury in juni weer bovenaan de Britse albumcharts kwam te staan.

Hopeless Wanderer is na I Will Wait, Lover Of The Light, Whispers In The Dark en Babel al weer de 5de single die de heren van het album af trekken en dit zou zomaar eens hun grootste hit kunnen gaan worden.
En mede daarom geven wij de plaat alvast een zetje in de goede richting en maken we hem deze hele week Draaischijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten