iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

16 juli 2013

Draaischijf gaat naar Pearl Jam

Pearl Jam heeft afgelopen week onthuld dat hun lang verwachte nieuwe album "Lightning Bolt" zal gaan heten en dat het album op 15 oktober moet gaan uitkomen in de U.S. en 14 oktober in de rest van de wereld.
De band kondigde ook aan dat de eerste single van dat album "Mind Your Manners" is geworden en die is vanaf afgelopen donderdag (11 juli) op de radio te horen en te downloaden via PearlJam.com en andere platforms.

Brendan O'Brien produceerde "Lightning Bolt" en het album is vanaf vandaag in de voorverkoop via PearlJam.com en iTunes. De volledige tracklisting is overigens nog niet vrijgegeven, maar dat zal de die hard fans van Pearl Jam waarschijnlijk een worst zijn.
Het nieuws over de release van "Lightning Bolt" verscheen op de website van de band op het moment dat een countdown klok die daar te zien was op 00:00 kwam te staan. Tevens werd er een tour door Noord America aangekondigd in de herfst van dit jaar.

Pearl Jam heeft met "Lightning Bolt" zijn 10de studio album afgeleverd en ze hebben er verschillende periodes vanaf 2011 aan gewerkt en het is het eerste album van de band na "Backspacer" uit 2009. Dat album was een bestseller en bereikte in Amerika de nummer 1 positie in de Billboard 200.

"Mind Your Manners" is een stevig maar snel nummer wat je doet denken aan een vorige fast rock plaat van de heren, namelijk "Spin The Blck Circle" uit 1994 en "Comatose" uit 2006.
Op "Mind Your Manners" gaat Eddy Vedder vocaal een soort duel aan met de instrumenten waardoor de song zeer krachtig uit de verf komt en stil zitten is er dus niet bij.

En alsof dit nog niet genoeg Pearl Jam nieuws is gaan er ook geruchten als zouden de heren van Pearl Jam in 2014 het podium van PinkPop onveilig gaan maken. PinkPop valt in 2014 weer traditioneel in het pinkster weekend op 7,8 en 9 juni.
Een clip is er nog niet maar de audio versie van "Mind Your Manners" is er al wel en die hebben we natuurlijk voor jullie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten