iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

30 april 2013

Draaischijf is CRAZY van Lisa Lois

Op 9 mei 2009 kwam Lisa Hordijk in X Factor als winnares uit de bus. Zij bracht de winnende single Hallelujah ten gehore. Op 9 juni werd bekendgemaakt dat Hordijk een speciale akoestische versie had opgenomen met topproducer Giorgio Tuinfort, die eerder al samenwerkte met grootheden als Akon, Leona Lewis en Gwen Stefani. Het nummer werd op 12 juni uitgebracht. Verder scoorde Hordijk met Hallelujah de grootste nummer 1-hit van alle talentenjachten ooit in Nederland. Daarna zou het volgens vele critici wel rustig worden rond om het zoveelste talentenjacht winnaresje. Maar niets was minder waar en Lisa ging aan de slag met het schrijven van nieuwe songs voor haar 2de album.

En Lisa legt momenteel de laatste hand aan haar tweede album. De opvolger van het succesvolle 'Smoke' zal de naam 'Breaking Away' gaan dragen en staat geplanned voor 10 mei. De eerste single 'Silhouette' werd bij ons verkozen tot Hitkluif (tegenwoordig de Remschijf) en is op de radio zeer vaak te horen geweest en in de UP40 heeft hij zelfs de eerste plaats weten te halen. Silhouette staat overigens nog steeds in de UP40 en stijgt in z'n 15de week zelfs weer een plaatsje. Lisa is dus populair bij de Greatest-Hits bezoekers en zeker ook bij de webmasters. Want na de eerder behaalde Hitkluif pakt ze nu dus met haar 2de single de andere promodisc, de Draaischijf.
Crazy is weer een heerlijk nummer wat lekker poppy klinkt en waar de stem van Lisa goed tot zijn recht komt. Er wordt rustig begonnen maar al snel gaat het tempo iets omhoog en horen we ook Lisa haar uithalen weer langs komen. Maar ondanks dat blijft het toch weer een heel eigen lied wat niet snel zal gaan vervelen.
De hoes van de single is hartstikke "Pink" en wat ons betreft begint Lisa langzamerhand onze eigen Nederlandse Pink te worden want wat heeft die toch een heerlijke strot om naar te luisteren.

Lisa heeft het afgelopen jaar naast haar werkzaamheden als backing vocalist van Trijntje Oosterhuis in Engeland gewerkt aan haar nieuwe album en tourde door Europa met Allen Stone. 2013 wordt het jaar waarin Lisa zich volledig focust op haar eigen muziek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten