iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

16 april 2013

Draaischijf gaat deze week naar Still Into You van Paramore

Paramore is opgericht in 2004 door de vrienden Josh Farro, Zac Farro, Jeremy Davis en Hayley Williams. De band is vooral bekend als een energieke indierockband. Tijdens de Vans Warped Tour werden ze ontdekt door John Janick, CEO van platenlabel Fueled by Ramen. Hij besloot ze een contract aan te bieden bij zijn label. Tot op heden heeft de band daar alle albums uitgebracht: All We Know Is Falling, Riot!, Brand New Eyes en Paramore.

Het eerste album, All We Know Is Falling, is vernoemd naar een nummer op het album. Dit nummer werd geschreven door Paramore nadat bassist Jeremy Davis de groep verliet. Hij keerde echter later terug in de band. Het tweede album was een groter succes. Riot! is bekend door de nummers Misery Business, Crushcrushcrush en That's What You Get. Het is wereldwijd ruim een miljoen keer verkocht. Misery Business werd gebruikt in het ritmische spel Guitar Hero: World Tour en in het videospel Saints Row 2.

Paramore bracht in november de single Decode uit, de soundtrack van de film Twilight, waar naast Decode ook het nummer I Caught Myself voor werd geschreven. De band bracht eind 2008 de live-dvdThe Final Riot! uit, een registratie uit Chicago.

Sinds 2009 is Taylor York officieel lid van de band. In dat jaar namen ze een nieuw album op; Brand New Eyes. Deze kwam op 29 september 2009 uit en werd voorgelopen door de single Ignorance. De tweede single van dit album is 'Brick by Boring Brick', waarvan de videoclip in December voor het eerst in Nederland is uitgezonden.

Op 1 november 2012 werd via Instagram bekendgemaakt dat Paramore een vierde studioalbum heeft opgenomen, dat begin 2013 zal verschijnen.

Op 9 april 2013 kwam het nieuwe album van Paramore uit dat ook Paramore heet. Er staan 17 tracks op waarvan "Now" al eerder was uitgegeven als single, en nu is "Still Into You" aan de beurt en pakt direct de Draaischijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten