iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

29 maart 2013

Draaischijf gaat naar Depeche Mode

Gister kwam het nieuwe album "Delta Machine" van Depeche Mode uit en dat ging gepaard met de release van "Soothe My Soul"
"Soothe My Soul" is de 2de single die de heren van "Delta Machine" uitbrengen. Hij werd vooraf gegaan door de eerste single "Heaven" die niet het gewenste succes bracht wat men er van verwachte.
Heaven is een pracht van een song, en dat zal iedere wat oudere muziek liefhebber alleen maar kunnen beamen. Maar voor de hitlijsten is het niet echt geschikt.
"Soothe My Soul" is daarin tegen van een heel ander kaliber en bezit wat ons betreft weldegelijk die hitpotentie voor de hitlijsten.
Het refrein is catchy en de titel wordt zeer regelmatig herhaald zodat hij lekker in je systeem kruipt.
Ze gaan met "Soothe My Soul" ook een beetje terug naar de electronische synthpop waarmee ze in de 80's definitief doorbraken.
Het is geen People Are People of Just Can't Get Enough, maar het heeft er wel naast gehangen zeg maar.
Wederom een echt Depeche Mode nummer dus, stevig met een herkenbaar refrein. En daarom zetten wij van Greatest-Hits hem vanaf vandaag in de etalage en krijgt hij de vernieuwde Draaischijf mee.

De band komt ook nog naar ons land toe zowaar. Op 7 december is er een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, de kaartverkoop is inmiddels gestart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten