iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

5 maart 2013

Draaischijf gaat naar David Bowie

David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)



De Britse zanger David Bowie (66) heeft uit het niets zijn nieuwe album online gezet. In sommige landen kunnen fans 'The Next Day' volledig en gratis via iTunes beluisteren. Pas vanaf volgende week is de cd te downloaden of te kopen.

Bowie had in januari de muziekwereld al verrast door op z'n 66ste verjaardag onaangekondigd het nummer 'Where Are We Now?' uit te brengen, zijn eerste single in tien jaar. De tweede single The Stars (Are Out Tonight) kwam deze week ook uit en wordt hier bij Greatest-Hits gebombardeerd tot Draaischijf.

De Britse pers is lovend over de nieuwe plaat van Bowie. 'The greatest comeback album ever', en 'the most compelling comeback in rock history' luiden de krantenkoppen. Wij van Greatest-Hits zijn ook groot liefhebber van David Bowie, maar zo'n lofzang gaat ons iets te ver. Het is een prima album hoor, en de eerste 2 singles bewijzen dat maar al te goed. Maar het doet hier en daar ook wel denken aan nieuwe nummers op basis van oude kunstjes. Ook de hoes is natuurlijk verre van vindingrijk want iedereen herkent de Heroes hoes natuurlijk wel.
Desalnietemin zijn wij erg blij met de terugkeer van deze levende legende en met The Stars (Are Out Tonight) als Draaischijf denken wij zomaar weer een nieuwe nummer 1 kandidaat te hebben voor de nummer 1 positie in de UP40. Op dit moment staat Where Are We Now overigens op de eerste plaats in de UP40 dus als hij dat komend weekend vol houd dan voert David Bowie zowel de UP40 als de 20Under aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten