iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

26 februari 2013

Draaischijf voor Laura Jansen

Het is lang spannend geweest wie deze week de Draaischijf zou gaan pakken. De strijd ging tussen Laura Jansen en de wat minder toegankelijke Nick Cave en zijn Bad Seeds.
En uiteindelijk hebben we toch voor Laura Jansen gekozen met het mooie "Queen of Elba"

Laura stond nog niet zo lang geleden samen met Tom Chaplin in de UP40 met het mooie Same Heart, maar nu is ze terug met een nieuwe solo single en die lijkt alles behalve op het werk wat we tot nu toe van haar gewend zijn. Het is ook weer niet zo dat ze spontaan de rockmuziek is in gedoken maar het is wel wat meer pop geworden.

Laura Jansen, geboren op 4 maart 1977 is een Nederlands-Amerikaans zangeres. Ze is de dochter van een Amerikaanse moeder en een Nederlandse vader en bezit beide nationaliteiten.

Jansen bracht in de Verenigde Staten twee EP's met elk 5 nummers uit, namelijk "Trauma" en "Single Girls". Voor haar vertrek naar Amerika maakte ze deel uit van het Tilburgse bandje Blow your mind. In 2008 werd ze samen met Joshua Radin gevraagd om op te treden bij het huwelijk van Ellen DeGeneres en Portia de Rossi als verrassing voor Portia. Ook trad Jansen met hem op in de Amerikaanse TV show "Last Call with Carson Daly".

In 2009 werd ze in Nederland ontdekt door John Ewbank en in september kwam het album Bells (een samenvoeging van de twee EP's) uit via Universal Music. Bells stond meer dan 60 weken in de Nederlandse Album Top 100 en bereikte een #1 positie op iTunes. Er werden meer dan 50.000 exemplaren van Bells verkocht waarvoor Jansen begin 2011 een platina plaat ontving.

Nu is Laura terug met Queen of Elba en daarmee lijkt ze wederom hoge ogen te gaan gooien. Wij geven de plaat het predikaat Draaischijf mee want wij verwachten misschien nog wel meer dan hoge ogen alleen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten