iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

25 december 2012

Draaischijf 52

De laatste draaischijf van dit jaar gaat naar The Elementary Penguins met het nummer 'Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor'

Het Amsterdamse trio Elementary Penguins vormde nadat zanger Dale Wathey vanuit Engeland overkwam om hier een nieuw muzikaal avontuur te starten. Hij nam zijn ervaringen, waaronder optredens op Glastonbury festival en het supporten van Bob Dylan mee en na een periode van schrijven en repeteren nam de band hun eerste EP op die in februari 2013 zal verschijnen.

Binnen 1 week na de release van hun single ‘Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor’ werd de band al opgepikt door het Britse muziektijdschrift NME en werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

En Talent hebben ze hoor die gasten.
Het is een verschrikkelijk aanstekelijk nummer wat bij 1 keer horen al in je kop zit en wat er maar moeilijk uit te krijgen is. Ze timmerde al aardig aan de weg en nadat ze werden uitgeroepen tot Serious Talent ging het helemaal hard. Ook tijdens de week van het glazen huis zijn ze een aantal keer voorbij gekomen op radio3 en wij voorspellen dan ook een vette hit voor de heren.

Er staat een E.P. geplanned voor februari 2013 en ook zullen de heren een aantal maal in het voorprogramma van Moke staan. Er zijn al een aantal data bekend en die geven we jullie alvast.
1 maart Bergen op Zoom – Gebouw T
16 maart Emmen – Poppodium Apollo
22 maart Amstelveen – P60
26 april Enschede – Atak



De single is al een tijdje op i-Tunes beschikbaar dus check https://itunes.apple.com/nl/artist/elementary-penguins/id569286597

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten