iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

11 december 2012

Draaischijf 50 is Paralyzed

De Draaischijf voor week 50 gaat naar Oddisee met het nummer Paralyzed.

De Amerikaanse rapper en producer Oddisee is bezig met een nieuw album “People Hear What They See”. Hij heeft als tussendoortje voor zijn fans een gratis EP gemaakt.

Op de EP staan eigen interpretaties van andere artiesten. Zo maakte Oddisee een souvolle hiphopversies van onder andere Marvin Gaye, Metronomy en K-os. Hij heeft “Paralyzed” van Bon Iver ook onder handen genomen. Het begint heerlijk rustig en je droomt heerlijk weg maar dan dropt Oddisee een lekkere rhyme.

Ook Gerard Ekdom is vol van deze plaat en zegt er het volgende over:
"Poe! Dit is er weer eentje hoor. Het wordt buiten kouder, er moet gekrabt worden, de winter begint. En daar hoort een nieuwe, winterse plaat bij: 'Paralyzed' van Oddisee." Oddisee maakte eigen versies van liedjes van anderen. Klinkt moeilijker dan het is, maar 'Paralyzed' (Bon Iver) met die sample van Aretha Franklin klinkt echt fantastisch. We ruiken de dennennaalden al! De single komt van de EP Odd Renditions Vol. 001.

Het zal ons van Greatest-Hits dan ook niets verbazen als Gerard deze plaat veelvuldig zal gaan laten aanvragen in het glazen huis waar hij over 8 dagen in wordt opgesloten.

Ook wij zijn gegrepen door deze Bon Iver cover (na people help the people van Birdy dus al de 2de Bon Iver cover in korte tijd) van Oddisee en daarom zetten wij hem in de schijnwerpers en pronkt hij vanaf komende zondag een week lang boveaan de 20Under.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten