iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

23 oktober 2012

Little Boots cover van Smalltown Boy pakt de Draaischijf

Victoria Hesketh, aka Little Boots
De Britse electropop muzikante Victoria Hesketh, aka Little Boots heeft een cover opgenomen van Bronski Beat's Smashhit Smalltown Boy uit 1984. Ze heeft dit mede gedaan voor Ministry Of Sound Uncovered, Vol 4.
Wij van Upcoming-Hits zijn dol op het origineel van Bronski Beat en hadden dan ook zo onze bedenkingen bij deze cover toen we het nieuws hoorde. Jimmy Somerville zijn stem is gemaakt voor het nummer en het nummer is gemaakt voor Jimmy zijn stem. Dus iemand anders dat nummer laten zingen leek ons geen goed plan.
Maar we moeten eerlijk zijn, de lage verwachtingen die we er van hadden verdwenen als sneeuw voor de zon toen we het nummer voor het eerst hoorde.
Victoria heeft de cover met veel respect voor het origineel gemaakt en heeft hem eigenlijk zeer verdienstelijk ge-update naar 2012 met heeft daarbij uiteraard haar eigen persoonlijke stijl toegevoegd. En dat meer mensen dat vinden blijkt wel want ze komt deze week binnen in de 20Under tiplijst van The-Greatest-Hits en volgende week staat hij de hele week op 1 in diezelfde lijst want hij is uitgeroepen tot Draaischijf.

Het lied gaat over een jongen die worsteld met zijn geaardheid en de originele clip van Bronski Beat geeft dat perfect weer in de clip.
Little Boots heeft nog geen clip beschikbaar voor haar versie maar we hebben wel de audiostream voor je.
Voor de mensen die het origineel niet kennen zetten we die clip er als extraatje ook even bij.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten