iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

20 oktober 2012

Draaischijf 23

Het enige echte EK nummer van 2012.


Jaja, ook bij The-Greatest-Hits is de Oranje koorts toegeslagen en daarom is deze hele week Ben Je Ook Voor Nederland de Draaischijf.
Het nummer komt van niemand minder dan Wolter Kroes, Yes-R en Ernst Daniƫl Smid. De drie Nederlandse sterren hebben voor de komende Europese Kampioenschappen hun krachten gebundeld en de voetbalsingle 'Ben je ook voor Nederland? (De Geluksvogeltjesdans)' opgenomen. Naast het feit dat de videoclip een grote online hit zal worden is de track 'Ben je ook voor Nederland?' straks niet meer weg te denken van radio en tv.

De single, wat een bewerking is van de vogeltjesdans en geproduceerd is door Fluitsma & van Tijn, zal met recht het enige echte strijdlied worden voor het oranje legioen tijdens het EK 2012.


Bij de opzwepende track hoort ook een hilarische videoclip waarin de voetballers van het Nederlands Elftal een prominente rol spelen. Zo hebben o.a. de voetballers Ibrahim Afellay, Mark van Bommel,John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar, Nigel de Jong, Dirk Kuyt, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Maarten Stekelenburg een belangrijke rol in de komische video.

Het nummer wordt gebruikt in de EK-commercial van de C1000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten