iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

20 oktober 2012

Draaischijf 16


De Draaischijf van week 15 is voor Alabama Shakes met het lekkere rauwe HOLD ON.
Vorige week nog melde The-Greatest-Hits al over het album van deze nieuwe band, en nu hebben ze hun eerste schijf te pakken.


Het succes van Alabama Shakes wordt aangevoerd door Brittany Howard. Haar af en toe mannelijke stem zorgt soms voor wat verwarring maar past perfect in het plaatje. De muzikale ondersteuning komt van gitarist Heath Fogg, bassist Zac Cockwell en drummer Steve Johnson. De groep ging eerst door het leven als The Shakes, maar hoe meer aandacht er kwam bleek dat de naam al bezet was. The Shakes zijn afkomstig uit de Amerikaanse staat Alabama, en werd er ook niet moeilijk gedaan over het veranderen van hun naam.




Aan de uitstraling van de band zal hun doorbraak niet liggen. De groep staat meestal ook niet heel trendy gekleed op het podium. Na een Amerikaanse tour met Drive-by Truckers en een optreden in de show van Conan O’brien staat de groep op eigen benen. Wereldwijd wordt het debuutalbum Boys and Girls op 10 april uitgebracht maar wanneer ze in Europa of Nederland zullen staan is nog niet bekend



Geen opmerkingen:

Een reactie posten